Wednesday, December 30, 2009

The Choice ( dialog islam-kristian) by Ahmed Deedat



Ahmad Deedat merupakan dai dan kristolog terkemuka dunia, yang dari kerana hujahnya, sudah ribuan orang yang terbuka hati untuk memahami islam dan mendapat hidayah ALLAH. Beliau adalah anggota awal dari Islamic Propagation Centre International(IPCI) dan telah menjadi presidennya sehingga tahun 1996

Bagi tokoh-tokoh Nasrani Internasional, baik yang suka maupun yang membencinya, merasa hairan dengan kemampuan Ahmad Deedat, mendalami ajaran Islam dan Kristen. Bahkan kemampuannya memahami Bibel mengatasi mana-mana pendeta sekalipun. Tidak hairan di pentas pendebatan teologi Islam dan Kristen, nama Ahmad Deedat, menjadi paling terkemuka. Padahal Deedat, hanyalah seorang imigran miskin dari India, yang kcmudian jadi warga kelas dua di negeri Afrika Selatan.

Dalam karya terbesarnya ini, The Choice, Ahmad Decdat berhasil memperoleh penghargaan dari King Faishal Award, iaitu hadiah Nobel dari Pemerintah Saudi Arabia. Buku ini pula telah berjaya dijual diperbagai benua dengan meluasnya dan telah dicetak puluhan kali sekitar ratusan ribu hingga jutaan naskah.

Kini buku The Choice telah berada di tangan aku. So, aku akan menelaah buku ini dan akan cuba bentangkan untuk korang semua k! semoga kita dapat manfaatkan kandungan buku ini yang terdiri daripada hujah2 yang mampu meningkatkan iman kita semua~

bahagian buku ini:

1.Apa yang Dikatakan Injil Tentang Muhammad SAW.
- 8 hujah yang tak terbantah <<------menarik minat aku (^-^) aku rasa korang pon kan?kan?

2.Muhammad Pengganti Alamiah Christ

3.Muhammad Yang Agung

4.Al Quran sebuah Mu'jizat


boleh di "DOWNLOAD" kat link ni------>http://findtoyou.com/ebook/the+choice+by+ahmed+deedat.html

No comments:

Post a Comment

Post a Comment